İçeriğe geç

Erzurum Şehir Merkezi Hangi Ilçe

Erzurum Merkez ilçesi hangisi?

Erzurum ilinde 20 ilçe bulunmaktadır. Merkez ilçeler: Aziziye. Palandöken.

Erzurum’un en büyük ilçesi neresi?

Nüfusu en fazla olan ilçe merkezi Jakutiye ilçesidir. Nüfusu en az olan ilçe Pazaryolu’dur. Rakımı en yüksek olan ilçe Karayazı (2350 m), rakımı en düşük olan ilçe Uzundere’dir (1000 m). En büyük alanı İspir ilçesine aittir.

Erzurum’un en gelişmiş ilçesi hangisidir?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Erzurum’un Yakutiye ilçesi 1. etapta gelişen ilçeler arasında yer aldı. Palandöken, Aziziye ve Oltu ilçelerimiz 3. etap gelişen ilçelerimiz arasında yer alırken, İspir 4. etap ilçemiz oldu.

Erzurum Yakutiye merkez mi?

İlçemiz Erzurum ilinin merkez ilçesi olup kuzeyinde Tortum, batısında Aziziye, Palandöken, doğusunda ise Pasinler ilçeleri ile komşudur.

Merkez ilçe nedir?

Merkez İlçe, bir il merkezinin bulunduğu yer ile diğer ilçelere bağlı olmayan çevresindeki kasaba ve köylerden oluşan idari birimdir. Bu ilçeler kanunla “Merkez” adı altında kurulur.

Erzurum hangi ilçesi Kürt?

Köprüköy, Erzurum merkeze 55 km, Pasins’e 15 km, Horas’a 25 km uzaklıkta, Aras Nehri kıyısında bulunan bir ilçe olup, tek bir bakkal ve fırın bulunmaktadır. İlçenin kaymakamlık binası ana yol kenarında olup, ilçe emniyet müdürlüğü kaymakamlık binasının 3. katındadır. Nüfusun %95’i Kürt’tür.

Erzurum hangi ilden ayrıldı?

1849 yılında Trabzon Vilayeti’nin Gümüşhane ve Ordu sancakları Erzurum’a bağlanarak sancak sayısı tekrar altıya çıkarıldı. 1847 taksiminde Erzurum Vilayeti’nin sancakları dörde indirildi.

Erzurum’un kökeni nereden gelir?

1048 yılında Doğu Anadolu bölgesini fethetmek için Bizans topraklarına giren Selçuklular, Erzurum Ovası’nın batısındaki Erzen’i ele geçirdiler. Saldırılarla yıkılan asıl Erzen, Türkler tarafından Kara Erzen, zamanla da Karaz olarak adlandırıldı. Yeni Erzen daha sonra Erzen-i Rum ve Erzurum isimlerine dönüştü.

Erzurum’da neyi meşhur?

Coğrafi işaretli tescilli ürünlerimiz; Pekmez Baklava, Civil Peynir, Ehram Doku, Dolma Kadayıf, Küflü Civil Peynir (Gögermiş), Mantı/Hıngel, Peynir Helvası, Su Böreği, Hınıs Fasulye, Karnavas Dut Pekmezi, Narman Şeker Fasulyesi, Oltu Cağ Kebabı, Oltu Taşı, İspir Fasulyesi ve İspir Kaymaklı, ayrıca Patatesli…

Erzurum’un en iyi ilçesi hangisi?

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’ne göre Erzurum’un Yakutiye ilçesi sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında ilk sırada yer alan ilçelerden biridir. Gelişmişlik açısından Yakutiye’yi Palandöken, Aziziye ve Oltu takip etmektedir.

Erzurum Türkiye’nin kaçıncı şehri?

Türkiye’nin yüzölçümü bakımından dördüncü büyük ili olan Erzurum’un toplam nüfusu 2.533’tür.

Erzurum’un en uzak ilçesi neresi?

Nüfusu 24.000 olan Karaçoban ilçesi, Muş ilinin sınırında yer almaktadır. Hınıs ilçesi ile komşu olup, şehir merkezine 180 km uzaklıktadır. 1987 yılında ilçe statüsü kazanmıştır. Aynı zamanda Erzurum şehir merkezine en uzak ilçedir.

Erzurum merkez ilçe hangisi?

20.YAKUTİYE Erzurum ilinin merkezini oluşturan merkez ilçelerden biridir. Kuzeyinde Tortum, batısında Aziziye, Palandöken ve doğusunda Pasinler ilçeleriyle komşudur.

Erzurumluların soyu nereden gelir?

Aslen Erzurumlu olan Dadaş’ım olarak şunu vurgulamak isterim: Dadaş aslen Safevi devletinin tarihi olarak batı sınırları içerisinde kalan bölgelerde yaşamıştır. Dadaş aslen bugünkü Kars, Ardahan ve Iğdır’da yaşayan Karapapak, Terekeme Türklerindendir.

Erzurum Tortum Kürt mü?

İlçe nüfusunun çoğunluğunu Kıpçak Türkleri oluşturmaktadır.

Erzurum’un en uzak ilçesi neresi?

Nüfusu 24.000 olan Karaçoban ilçesi, Muş ilinin sınırında yer almaktadır. Hınıs ilçesi ile komşu olup, şehir merkezine 180 km uzaklıktadır. 1987 yılında ilçe statüsü kazanmıştır. Aynı zamanda Erzurum şehir merkezine en uzak ilçedir.

Erzurum’un hangi ilçeleri Dadaş?

İlçelerKaymakam NüfusAşkaleSoyluluk KARABULUT11,455AziziyeFatih ÇOBANOĞLU40,350ÇatHasan BALCI4,727HınısHakan ÖZARSLAN9.

Çat nerenin ilçesidir?

Çat, Erzurum ilinin bir ilçesidir. Erzurum-Bingöl karayolu üzerinde yer almaktadır. Erzurum’a 52 km uzaklıktadır. İlçe Doğu Anadolu Fay Sistemi ve Kuzey Anadolu Fay Sistemi üzerinde yer aldığından Erzurum’un 1. seviye deprem riskine sahip ilçelerinden biridir.

Erzurum önceden hangi ile bağlıydı?

Ardahan (1878’e kadar)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kondom Kullanmayan Escort